• IMG_5160

Clafoutis met gekaramelliseerde ananas

Verjaardagsbezoek.
Geen zin, laat staan tijd, om de hele middag in de keuken te staan bakken.
Tijd dus om nog eens eentje van Jeroen Meus boven te halen. 🙂

Clafoutis is een van mijn favoriete gebakjes. Je kan er alle kanten mee op, het is lekker smeuïg en heerlijk als je het nog een beetje lauw kan eten. Maar geen paniek, koud is het ook nog altijd om duimen en vingers bij af te likken.
Om er een complete caloriebom van te maken serveer je de taartjes met een bolletje ijs.

Onderstaande hoeveelheid is voor 6 schaaltjes of 1 grotere schaal.

Smakelijk!

 

Instructions

  • 1. Meng de melk met de room en je eieren in een maatbeker.
  • 2. Doe hier je bloem bij en meng goed.
  • 3. Snij de vanillestok in de lengte open en schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes bij het beslag.
  • 4. Doe hierna zowel de vanillesuiker en kristalsuiker bij het beslag. Voeg er een snuifje zout aan toe en mix glad met een staafmixer.
  • 5. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • 6. Schil de ananas en verwijder de harde kern en de oogjes. Snijd het vruchtvlees in niet te kleine blokjes.
  • 7. Smelt een klont boter in een pan en bak de ananasblokjes kort even aan. Strooi er suiker over en laat kort karamelliseren.
  • 8. Verdeel de ananas in ovenvaste schaaltjes en giet er het beslag over.
  • 9. Laat 30 minuten bakken in de voorverwarmde oven.
  • 10. De clafoutis zakt terug in als je hem uit de oven haalt, dit is normaal.
  • 11. Serveer lauwwarm met een bolletje ijs. (maar koud is ook nog zooooooo lekker)

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...