• FullSizeRender-2
  • FullSizeRender-3
  • FullSizeRender

MarsMoes (of chocomousse van mars)

Er zijn zo van die recepten waar je op botst en die je eigenlijk instant zou willen proberen.
Ook al is het 22u ’s avonds. (een uur waarop ik ’t voorbije half jaar meestal al diep onder mijn dons lig)
Ik hield me in. Voornamelijk omdat ik de ingrediënten niet in huis had.
Maar deze mousse bleef door mijn hoofd spoken, waardoor ik de volgende dag instant alles wat ik nodig had x10 in huis haalde.
Thank God voor mijn “vrije” woensdag-bakdag. Woensdag-zondigdag. (of toch die woensdagen waarop mijn weegschaal me blij maakt. Als ik bijgekomen ben op woensdag mag ik niet zondigen van mezelf.  Voor wat hoort wat, zeg maar)

Maar gelukkig voor mezelf én gelukkig voor jullie was ik terug 300 gram af. Dus deel ik met heel veel liefde dit verslavend, zalige, hemelse marschocomousse recept.

Je vindt er duizend-en-een online, maar dit vond ik het makkelijkste.

Ga en verdik, u allen.
Morgen doen we wel verder met gezond zijn.

Instructions

  • 1. Snij de Marsen in stukjes en doe ze met 50 milliliter vloeibare slagroom, de cacao en het snuifje zout in een metalen mengkom
  • 2. Smelt het marsmengsel boven een pan met kokend water totdat het helemaal vloeibaar is (au bain marieke dus ;) )
  • 3. Haal het mengsel van het vuur wanneer het helemaal gesmolten is en laat het iets afkoelen
  • 4. Split in de tussentijd de eieren en doe de eiwitten in een vetvrije mengkom
  • 5. Klop de eiwitten met een mixer stijf. Zorg ervoor dat het materiaal dat je gebruikt superschoon is. Anders ga je je eiwitten nooit mooi opgeklopt krijgen.
  • 6. Klop de rest van de slagroom (125 ml) in een aparte kom zonder suiker zacht en luchtig op
  • 7. Spatel voorzichtig de slagroom en de opgeklopte eiwitten door het gesmolten mars-mengsel. (Let op! de volgorde is belangrijk: dus slagroom + eiwitten door de chocolade en niet andersom)
  • 8. Giet de mousse in 4 tot 6 schaaltjes en laat het minimaal twee uur opstijven in de koelkast
  • 9. Snijd één extra Mars in stukjes en gebruik die om je potjes chocolademousse te versieren. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...