• IMG_4422
  • IMG_4427
  • IMG_4429
  • IMG_4434
  • IMG_4452

Chocolate Chip Cookies

Beste chocolate chip cookies die ik ooit at en maakte.
Mijn collega’s kunnen het beamen.
Niet moeilijk en ze zijn in 1-2-3 klaar. (of toch min of meer)
Als je de koekjes de dag zelf wil opeten begin je er best ’s ochtends aan, het deeg moet namelijk enkele uurtjes in de koelkast.

Veel bakplezier!

Instructions

  • 1. Meng de boter (zorg dat ze zacht is) met de twee soorten suiker met je mixer.
  • 2. Voeg het ei toe en meng goed.
  • 3. Zeef de bloem met het bakpoeder en kneed door het deeg.
  • 4. Voeg de chocolade pas op het einde toe en mix niet te lang zodat je stukjes niet kapot gaan.
  • 5. Maak van je deeg kleine gelijke staven en wikkel iedere staaf in plasticfolie. (zie foto)
  • 6. Leg het deeg enkele uren in de koelkast.
  • 7. Verwarm de oven voor op 175°.
  • 8. Snijd de staven in gelijke plakken van om en bij de 1 cm.
  • 9. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Niet te dicht bij elkaar want ze worden iets groter. (maar je hoeft ook geen zeeën van ruimte te laten)
  • 10. Laat ongeveer 13 minuten bakken in de oven. (of een minuutje langer als ze nog geen kleur hebben)
  • 11. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Ze worden pas hard bij het afkoelen.
  • 12. Ik vulde mijn oven 3x met deze hoeveelheid.
  • 13. Bewaar in een goed afgesloten pot.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...