• IMG_7247
  • IMG_7250

Chocolate chip cookies, net even anders

Soms wilt ge iets maken, staat ge in de winkel, zoek je een ingrediënt en valt je oog op iets anders.
Ik wou chocolate chip cookies maken met macadamia noten en witte chocolade. (ik maakte al eens eerder de klassieke versie)
Het werden chocolate chip cookies met macadamianoten (check sportsnuts.be) en witte chocolade met maïsvlokken en kokosnoot in.
Een weloverwogen gok. En superlekker.
Probeer ze zeker eens uit. Je vindt de chocolade in Delhaize en Lidl.

IMG_7239

 

Instructions

  • 1. Meng de boter (zorg dat ze zacht is) met de twee soorten suiker met je mixer.
  • 2. Voeg het ei toe en meng goed.
  • 3. Zeef de bloem met het bakpoeder en kneed door het deeg.
  • 4. Voeg je stukken noot toe.
  • 5. Voeg de chocolade pas op het einde toe en mix niet te lang zodat je stukjes niet kapot gaan. Je kan dit ook snel met je handen doen.
  • 6. Maak van je deeg kleine gelijke staven en wikkel iedere staaf in plasticfolie. (zie foto klassiek recept) 6.
  • 7. Leg het deeg enkele uren (of toch minstens 1 uur) in de koelkast.
  • 8. Verwarm de oven voor op 175°.
  • 9. Snijd de staven in gelijke plakken van om en bij de 1 cm.
  • 10. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Niet te dicht bij elkaar want ze worden iets groter. (maar je hoeft ook geen zeeën van ruimte te laten)
  • 11. Laat ongeveer 13 minuten bakken in de oven. (of wat langer als ze nog geen kleur hebben)
  • 12. Haal uit de oven en laat afkoelen op een rooster. Ze worden pas hard bij het afkoelen.
  • 13. Bewaar in een goed afgesloten pot.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...