• IMG_4530
  • IMG_4532
  • Schermafbeelding 2015-01-14 om 21.15.06

Caramelsaus van Werther’s Originals (met ijs en koekjes)

Dit is een caloriebommetje van jewelste.
Maar iedere druppel van deze saus is het meer dan waard om eens te zondigen.
Een perfect dessertje om een diner af te sluiten.
Gegarandeerd scoren.
Het kost je weinig tijd om dit op tafel te zwieren en je moet alles het moment zelf bereiden.
Het enige minpunt is de tijd die je in je pannetje moet roeren om die snoepjes gesmolten te krijgen.

Ohja, zet ’s avonds voor je gaat slapen heet water in je pannetje en zet je lepel erin als die volhangt met caramel. ’s morgens is alles opgelost. No stress dus.

Bron: Rue de Surène

Instructions

  • 1. Neem een sauspan uit de kast en doe daar de room in.
  • 2. Neem je snoepjes uit de zak, haal ze uit hun wikkel en voeg ze toe aan de room.
  • 3. Zet je pannetje op het vuur en verwarm de room met de snoepjes. Vuur op helft van de maximale warmte. Blijven roeren. Het vergt geduld. Maar langzaam verkleurt je room tot een zalige, zoete, bruine saus.
  • 4. Zet je potjes klaar en leg op de bodem wat verkruimelde koekjes.
  • 5. Leg hierop een bol goed vanille-ijs.
  • 6. Giet er de caramelsaus over en werk af met een volledig koekje.
  • 7. Heaven!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...