• FullSizeRender_2
  • IMG_7461

Cannelloni met gehakt en spek

Het meest favoriete gerecht van mijn man.
Het kost je best wat tijd en ook wel wat afwas, maar het is het dubbel en dik waard.
Eersteklas comfortfood.

Het recept is goed voor 4 personen maar als je een eter bent zoals mijn man, reken dan maar 3 personen.

Tip: Wees matig met zout. Als alles samenkomt is het gerecht zout genoeg. Wees dus niet te kwistig in je aparte bereidingen.
Ik spreek uit ervaring. 😉

 

Met dank aan Missaiesj voor het zalige recept!

 

Instructions

  • 1. Snij 1 ajuin heel fijn. Stoof aan in wat olijfolie en voeg het gehakt toe. Rulbakken, wat italiaanse kruiden en peper toevoegen, en het halve rundsbouillonblokje
  • 2. Voeg 1.5 dl water toe en laat rustig inkoken
  • 3. Bak de spekreepjes en laat uitlekken op wat keukenpapier
  • 4. Snij dan de tweede ajuin en de look grof, stoof aan en voeg de gepelde tomaten, de tomatenpuree en 4 dl water toe. Kruiden met peper & zout, de verse basilicum, oregano en paprikakruiden. Laat een half uurtje pruttelen onder een deksel. (je kan ook laurier toevoegen indien gewenst, vergeet deze er dan niet uit te halen) Zorg ervoor dat je saus niet vol grote stukken zit, indien nodig kan je ze mixen.
  • 5. Laat het gehaktmengsel afkoelen en meng er dan de spekjes, het ei, het paneermeel en de parmezaanse kaas onder.
  • 6. Maak een bechamelsaus met de bloem, boter en melk.
  • 7. Giet de tomatensaus in een ovenschotel. Vul de cannellonirolletjes met het gehaktmengsel (gewoon met je handen) en leg ze naast elkaar in de tomatensaus.
  • 8. Bedek met de bechamelsaus en werk af met de gruyere.
  • 9. Stop de schotel voor 45 minuten in de oven op 180°C.
  • 10. Geniet!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...