Burrata met roze pompelmoes, korianderzaad en lavendel olie

Door mijn kookboeken bladeren om een perfect voorgerecht te vinden voor ons bezoek die avond en verdrinken in de mogelijkheden. De liefde van mijn leven die een cadeau voor mijn neus laat vallen (nóg een kookboek, om mijn keuze te vergemakkelijken 😉 ), verliefd worden op de vormgeving van het boek Nopi en daarna mijn oog laten vallen op dit supermooie (en supersimpele) gerecht. Naar een recept van Yotam Ottolenghi en Ramael Scully.

Ik heb het lichtjes moeten wijzigen gezien ik nergens gedroogde lavendel kon vinden zo last minute.
Maar het was er niet minder lekker om. Of dat denk ik toch.

Volgende keer (als het seizoen juist zit), maak ik het met bloedsinaasappels (én met lavendel). Maar aangezien deze nu niet voorhanden zijn koos ik voor roze pompelmoes.

Een perfect voorgerecht als je ’t mij vraagt!

Instructions

  • 1. Doe de olijfolie in een klein pannetje, samen met de honing, (de lavendel), de look en 3/4 theelepel zout.
  • 2. Breng je olie tot aan het kookpunt op een gemiddeld hoog vuur en haal onmiddellijk van je vuur.
  • 3. Roer goed en zet aan de kant tot het mengsel volledig afgekoeld is. Voeg daarna pas de geroosterde korianderzaadjes toe.
  • 4. Gebruik een klein scherp mesje en haal de boven- en onderzijde van je citrusvruchten weg. Verwijder daarna de zijkanten van je vrucht door zacht hun natuurlijke vorm te volgen en zo de schil en alle witte velletjes weg te snijden.
  • 5. Verdeel elke vrucht in 8 gelijke schijfjes en schik ze op je borden, elkaar lichtjes overlappend.
  • 6. Plaats je bol burrata naast je schijfjes pompelmoes of sinaasappel. Lepel hierover je olie/honingmengsel met de korianderzaadjes en werk af met basilicum.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...