• IMG_6330
  • IMG_6336
  • IMG_6337

Bruschetta met paprika

Man. Deze zijn zo geniaal.
Je kan het meeste op voorhand maken. Ideaal om daarna op uw terras in de zon te gaan zitten met een fris wijntje en fijn gezelschap!

(de foto’s trekken op niets, dat komt omdat het al héél erg donker was en ik héél erg grote honger had) 🙂

Bron: Rue de Surene

Instructions

  • 1. Snij de paprika's in lange, smalle repen (en zorg dat het steeltje weg is en de pitjes uiteraard ook)
  • 2. Zet een pan op het vuur. Best geen antikleefpan of je krijgt je paprika nooit goed. Zet je vuur hoog en doe er een flinke scheut olijfolie in. Begin met hoog vuur en werk zoals in de wok : even laten aanbakken en dan omroeren, weer even aanbakken en omroeren, weer... zet het vuur wat lager als de slierten mooie bruine randjes hebben. Ze moeten door en door gaar zijn - slap dus, niet meer crunchy. En uiteraard ook geen moes.
  • 3. Kruid met peper en zout.
  • 4. Op het einde voeg je wat suiker toe en laat je ze nog even carameliseren. Zet het vuur af.
  • 5. Voeg de fijngesneden basilicum toe, en meng nog even door. (dit kan je allemaal op voorhand doen en in een potje bewaren tot je 't nodig hebt)
  • 6. Bak in je oven - kan ondertussen maar let op dat je dan de boel niet laat verbranden - de bruschetta: de oven op 180°C, stukjes ciabatta op het bakblik en insmeren met olijfolie. Laten kleuren.
  • 7. Haal je ovenplaat uit de oven en leg er de paprika op. Bovenop de paprikas leg je een stukje gorgonzola.
  • 8. Zwier alles terug in de oven onder de grill (blijf erbij!) en als de kaas bubbelt / gesmolten is zijn de bruschetta's klaar. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...