• 10647029_10152860107976321_3507536213703540854_n
  • IMG_4083
  • IMG_4084
  • IMG_4093

Bokkenpootjes

Bokkenpootjes van dé Roger Van Damme.
Er kruipt best wat tijd in het maken ervan maar het is die tijd dubbel en dik waard.
Voor wie géén vaatwas heeft gaat er wel wat afwas mee gepaard, maar die kan je tussen de verschillende stapjes door doen.

De afmetingen voor de crème au beurre zijn misschien wat raar maar dat komt omdat het originele recept een dubbele hoeveelheid geeft en dat bergen en bergen te veel is voor de hoeveelheid koekjes (we hadden zelfs nog over).

Met deze koekjes scoor je gegarandeerd op je volgende koffieklets!

 

 

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2. Klop de eiwitten op in de keukenrobot en voeg in delen de suiker en een snuifje zout toe.
  • 3. Spatel het amandelpoeder en de gezeefde bloemsuiker onder het eiwitmengsel.
  • 4. Zeef de bloem boven het beslag en meng goed.
  • 5. Schep het beslag in een spuitzak, zorg dat alle lucht uit de zak is.
  • 6. Leg het bakpapier met de ruwe kant naar beneden op de bakplaat.
  • 7. Spuit er de koekjes op (zorg dat je telkens gelijke vormpjes hebt), werk af met geschaafde amandelen.
  • 8. Bak de koekjes in 15-20 minuten (probeer er eerst een stuk of 4, wij hielden het bij 15/16 minuutjes) af in de voorverwarmde oven. Schuif het bakpapier van de plaat op het moment dat de biscuit uit de oven komt. Zo voorkom je dat hij verder gaart.
  • 9. Maak de crème au beurre:
  • 10. Breng de melk, suiker, vanillemerg en -stokje aan de kook.
  • 11. Klop de suiker met de room, eidooiers en crèmepoeder op.
  • 12. Verwijder de vanillestokjes uit de melk en giet dan wat kokende melk op de koude massa.
  • 13. Schenk dit terug bij de kokende melk en blijf kloppen tot een dikke banketbakkersroom. Pas op dat dit niet begint aan te branden!
  • 14. Giet onmiddellijk in een koude kom en dek af met plasticfolie (op de creme zodat zich geen velletje vormt). Laat de banketbakkersroom afkoelen in de koelkast.
  • 15. Draai de boter luchtig in de keukenrobot.
  • 16. Voeg geleidelijk de koude banketbakkersroom toe.
  • 17. Schep het beslag in een spuitzak en spuit laagjes tussen de biscuit vanille.
  • 18. Maak de krokante chocoladevoetjes:
  • 19. Smelt je chocolade (kies voor goede kwaliteit) in een pan au bain-marie OF op een heel zacht voer. Blijf roeren zodat deze niet begint aan te branden.
  • 20. De chocolade moet 32° zijn.
  • 21. Dop de koekjes erin en schud de overtollige chocolade zorgvuldig af.
  • 22. Leg je bokkenpootjes op een schaal met bakpapier of aluminiumfolie zodat de chocolade kan opstijven.
  • 23. Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...