• 12647475_1038909519500091_5988188995191965233_n

Boerenchocoladecake

Of dat is toch hoe Donna Hay deze cake genoemd heeft. Alhoewel ik de engelse versie “Farmers Chocolate Cake” toch net iets eleganter vind klinken. 😉
Een cake zonder tralala. Eentje waar je dikke plakken van snijdt en geniet tot de laatste kruimel.
Lekker in al zijn eenvoud.
Duik snel je keuken in en voor je ’t weet geurt heel je huis naar dit chocoladegebak.

Smakelijk!

 

 

Instructions

  • 1. Verwarm je oven voor op 160°C.
  • 2. Meng je gezeefde cacao samen met het kokende water in een kom tot een gladde massa. Zet dit aan de kant.
  • 3. Doe je zachte boter en de twee soorten suiker in een mengkom (van een keukenmachine) en klop 6 minuten tot je een bleke, romige massa hebt.
  • 4. Voeg de vanille, de eitjes en het cacaomengsel toe en klop alles goed door tot je een mooi beslag krijgt.
  • 5. Voeg daarna de bloem toe en klop deze er snel door.
  • 6. Vet je cakevorm (21cm x 10cm) in en bestuif licht met bloem.
  • 7. Giet je deeg in je vorm en bak je cake voor 1uur en 10 minuten OF tot de cake gaar is en een prikker er schoon uitkomt).
  • 8. Laat de cake even afkoelen alvorens je hem uit de vorm haalt. Laat hem daarna verder afkoelen op een rooster.
  • 9. Voor de glazuur doe je de chocolade, de vanille en de room in een kleine pan en roer je op een laag vuur alles samen tot een gladde massa. Laat je chocolade iets afkoelen.
  • 10. Verdeel de chocolade over de cake.
  • 11. Smakelijk! :)

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...