• 10947256_848078111916567_4096622728692505831_n

Bloemkool/garnaal/rucola/hazelnoot

Eentje van Pascale Naessens.
Zo makkelijk en zo lekker én het is eens iets anders.
Ik moet dit niet voorschotelen aan mijn lief als avondeten. Maar ikzelf vind dit meer dan genoeg.
Zeker op een dinsdag, als er de ochtend nadien een weegmoment is. 😉

Perfect als voorgerechtje of als lunch, of, als ge zijt gelijk mij, dus ook als avondeten.

 

Instructions

  • 1. Kook de bloemkool gaar in gezouten water. Laat hem aub niet slap koken.
  • 2. 3/4de van de rucola heb je nodig om te stoven. 1/4de laat je rauw.
  • 3. Stoof het grootste deel van de rucola in een olijfolie. kruiden met peper & zout.
  • 4. De rest (1/4 ) doe je in een vijzel of mix je samen met de hazelnoten tot een homogene massa.
  • 5. Giet de bloemkool af. Pureer de bloemkool met een pureestamper, samen met een goede scheut hazelnootolie. Kruid met peper en zout. (zet de bloemkool niet terug op het vuur, hazelnootolie mag je niet verhitten).
  • 6. Gebruik een serveerring. Zet deze op je bord. Begin met een laagje gestoofde rucola onderaan.
  • 7. Vul op met bloemkool en druk zachtjes aan.
  • 8. Haal je ring heel zachtjes weg en werk je torentje voorzichtig af met je hazelnoot/rucola mengsel en grijze garnalen.

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...