IMG_1958

Aubergine / mozzarella / tomatensaus

Alweer eentje zonder vlees of vis.
Lekker en gezond!
En ook alwéér vrij makkelijk te maken. 🙂

IMG_1958

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C
  • 2. Snij de aubergines in dunne plakjes, wrijf ze in met olijfolie en kruid met zwarte peper en zout. Leg ze in een ovenschaal op boterpapier.
  • 3. Maak de tomatensaus: Stoof de sjalotjes en het teentje look glazig in wat olijfolie. Voeg oregano en wat cayennepeper of chilipeper toe. Giet het blik gepelde tomaten in je pot. Laat warm worden en voeg er dan de kerstomaten in hun geheel aan toe.Laat sudderen op een zacht vuur. Kruid met het bouillonblokje. Proef en voeg indien nodig nog wat peper en zout toe. Opletten met peper want chilipoeder is al vrij pittig. Laat de saus 20-30 minuten sudderen op zacht vuur.
  • 4. Rooster de aubergines gaar in een warme oven van 180°C gedurende 10 à 15 minuten. (of als je een trage oven hebt zoals de mijne, dan kan het wel wat langer duren)
  • 5. Serveer alles in laagjes op elkaar. Een plakje aubergine met een beetje hete tomatensaus, opnieuw een plakje aubergine, wat mozzarella, opnieuw aubergine met tomatensaus. Werk af met parmezaanschilfers en verse basilicum
  • 6. Serveer als voor- of hoofdgerecht. Het originele recept voegt nog zwarte olijven toe in de saus en laat de aubergines eerst een half uur ingewreven met zout liggen om het vocht er uit te halen. Ik had daar allemaal geen tijd voor dus dit is de zéér-snel-klaar versie. Ze was er niet minder lekker om. 't is een blijver :)

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...