• IMG_5072
  • IMG_5078
  • IMG_5102

Appelcrumble

Of ge dat nu doet met peerkes en chocolade, met rode vruchten (uit de diepvries), met rabarber,…
’t is allemaal even gemakkelijk en allemaal even lekker.

Je kan de onderstaande hoeveelheden ook gewoon op het gevoel doen he.
Proef eens van je deeg of het dan zoet genoeg is of net niet té zoet.
Ik weeg eigenlijk nooit mijn deeg af voor de crumble maar zwier alles geleidelijk aan samen tot ik een mengsel krijg waar ik tevreden mee ben.

Smakelijk!

Instructions

  • 1. Schil je appels, verwijder het klokhuis en snij in stukjes.
  • 2. Meng de appels met kaneel (naar smaak). En de bruine suiker of vanillesuiker. Zwier ze in een ovenschaal of in kleine aparte schaaltjes. (Als ik volk over de vloer heb en ik serveer dit als dessert dan krijgt iedereen zijn eigen schaaltje. Dat presenteert net iets netter.) :)
  • 3. Meng de bloem en de suiker. Doe de boter in kleine klontjes en kneed bij de bloem met suiker. Leuk werkje! Gebruik je handen! Kneden tot alles korrelt. :)
  • 4. Verdeel dit mengsel over je appels.
  • 5. Zet 30 à 35 minuten in een oven van 180 graden. Of tot de crumble goud-bruin is.
  • 6. Lekker met vanille-ijs!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...