• 11014911_963056227085421_1053343073538633194_n
  • 12009789_963003573757353_9043830515108291270_n

Appel-flan-taart

Een superlekkere appeltaart met een flan-vulling. En je kan ze on-mogelijk doen mislukken.
Het lastigste aan deze taart is de appeltjes schillen. En zelfs de grootste kluns kan dat.
Perfect dus voor een herfstige (zon)dag.

Smakelijk!

Instructions

  • 1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg het deeg (met bakpapier) in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
  • 2. Meng 1 el suiker met 1 el bloem en strooi dit over de deegbodem.
  • 3. Schil de appelen, snij ze in kleine blokjes rechtstreeks op de deegbodem. Tot de appelen aan de rand van de vorm komen.
  • 4. Doe de suiker, vanillesuiker, gesmolten boter, vanillepuddingpoeder, kaneel en de eieren in een kom en klop tot een luchtig mengsel.
  • 5. Giet dit over de appelen en bak de taart 55 minuten in de oven op 180°C. Laat even afkoelen voor je de taart uit de vorm haalt.
  • 6. Deze taart is zowel koud als lauw als warm lekker. Alsook met een grote schep ijs. (dan denken we maar even niet aan afvallen. ;))

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...