• IMG_9445
  • IMG_9409
  • IMG_9448

Abrikozenconfituur

Mijn favoriete confituur.
En iets makkelijkers om zelf te maken bestaat gewoon niet. 🙂

Instructions

  • 1. Was de abrikozen, haal de pit weg en snijd ze in niet te kleine stukjes. Het "velleke" van de abrikoos laat je er gewoon aan.
  • 2. Doe de stukken abrikoos in een ruime kookpot en breng ze samen met 2 cm water op een zacht vuurtje aan de kook. Voeg het citroensap toe.
  • 3. Vervolgens voeg je de confituursuiker toe. Laat deze goed oplossen in het fruitmengel. Breng het geheel rustig aan de kook en blijf goed roeren in de kookpot tot de confituur de gewenste dikte bereikt.
  • 4. Verwijder eventueel schuim met een schuimspaan. Schep de abrikozenconfituur in propere potjes. Doe het deksel erop en plaats de bokalen op hun kop.
  • 5. Voila. Klaar! Smakelijk!

About Chef

Marieke

Zot van eten. Zot van koken. Zot van Polle & zot van Ella. Minder zot van mijn gewicht. Maar we zijn op de goede weg. Sinds kort zot van schemaatjes. Of toch ...