“Maar apekes, word weer verliefd!”

IMG_7500 IMG_8308 IMG_8974

 

 

 

 

 

 

Terwijl Ella haar boeken alle kanten opgooit en ligt te trunten dat het geen naam heeft en terwijl ik dat vakkundig probeer te negeren én ik ondertussen toe ben aan mijn 4 de tas koffie (zware nacht, don’t ask), probeer ik toch nog een laatste schrijfsel dit jaar mijn blog op te zwieren.

Geen goede voornemens. Die zijn er hoofdzakelijk toch om na 1 week te vergeten.
Alhoewel, mijn goede afval-voornemen van januari 2013 is still going strong.
Dit wel nadat ik een extreem zware inzinking kreeg voor de spiegel op een regenachtige maandagochtend. En ik al jankend mijn lief belde voor zijn Visa. En dat hij me eerst moest kalmeren om te begrijpen wat ik zei. En aangezien hij zelf haast een inzinking kreeg omdat ik alles zo was aan het dramatiseren zwaaide hij met zijn visa (ik had dat toen nog niet) en fikste hij een instant weight watchers abonnement. Ik zweer u, Mooi & Meedogenloos had aan bovenstaande scene genoeg stof gehad om een half seizoen te vullen.
Anyway, het dramadeel was nodig om de klik te maken én het was de beste aanschaf ever.

Mijn “voornemen” zal niet veel veranderen in 2015. Ik zwierde de weight watcher app zonet buiten. En ga het 2 maanden volledig op mezelf proberen. Heb ik geen controle genoeg dan schaf ik hem gewoon terug aan. Heel traag en héél erg op ’t gemak afvallen voor de laatste 4 kilo. Want dat werkt het beste. Ik ga vanzeleven nooit meer terug naar de Marieke die 14 kilo zwaarder woog.

Ik durf zeggen dat ik eindelijk fier ben op mezelf.

Fier dat ik samen met Polle zo een fantastisch klein mensje creëerde, fier dat ik mijn afvallen volhoud en ik terug naar mezelf kan kijken zonder in tranen uit te barsten, fier dat ik mijn blog ben begonnen en dat ik mijn tijd wonderbaarlijk weet te managen (alleen dienen strijk. mensenlief. Hoe in godsnaam krijgen jullie dienen strijk gedaan) en fier dat ik (most of the time, zonder mijn ouders zou het echt een ramp zijn) in de week het “single”-mama zijn zo goed als onder de knie heb en dat ik een betere plantrekker ben geworden dan voor Ella er was.

Fier zijn op uzelf.
Weet ge hoe zalig dat voelt?
Verdomd zalig.
Daarvoor moet ge dan 30 geworden zijn.

In 2015 blijf ik dus verder doen zoals ik bezig ben.
Met nog iets meer tijd voor mijn lief, als ik dan toch iets mag wensen.
Met iets minder microben.
Misschien met een reisje naar de zon.
En zéker met 4 kilo minder.

Ik wens u fierheid. Voor alles wat ge doet.
Dat 2015 het jaar mag zijn waarin ge iets verwezenlijkt voor uzelf.
Ook al is de timing slecht.
Met al dan niet bergen voorafgaande drama.
Maar hé, niets komt vanzelf.
Doe wat ge graag doet.
En steek af en toe uw hand uit naar iemand die het nodig heeft. Dat maakt uw leven zoveel schoner.
Maar bovenal: geniet, geniet geniet!
(bij vettigheid: met mate! 😉 )

 Word weer verliefd
Op nieuwe of op oude lieven
dat maakt niet uit
Op de kunst
Of op de lente
Maar, apekes, word weer verliefd!

(schrijver ontglipt me)

5 Responses to “Maar apekes, word weer verliefd!”

 1. Yves Hanoulle (@YvesHanoulle) 30 december 2014 at 12:33 pm #

  blij te lezen dat je op jezelf verliefd bent (aka fier zijt)
  en zoals Murielle dat onlangs schreef, meer vrouwen moeten dat zijn. (Wat mij betreft met of te zonder de kilo’s, maakt allemaal niet uit)

  • Marieke 30 december 2014 at 1:06 pm #

   Ja want de kilo’s maken niet uit zolang het voor jezelf geen probleem is. Het draait enkel en alleen om blij zijn met jezelf. Op wat voor manier dan ook. En dat is voor iedereen anders. Ik ben weer blij. En dat is goed 🙂 Ik wens iedereen hetzelfde toe. Een fijn 2015 voor jullie!

   • Yves Hanoulle (@YvesHanoulle) 30 december 2014 at 1:14 pm #

    en ik wens je nog niets, daarvoor moet je nog even wachten, tot een paar teenagers toestemming geven om onze nieuwjaars video te releasen…

    y

 2. Tess 30 december 2014 at 12:36 pm #

  Wat een lieveke ben jij! Voor jou hetzelfde en veel meer x

 3. Cindy 30 december 2014 at 8:50 pm #

  Mooi gezegd en het is niet enkel bij u dat die strijk blijft liggen 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.