Hoe verliefd kunt ge worden op confituurkes? Ferm verliefd, zo blijkt.

Callas_Confiture_KG_Konfijten_Confits_Karen_Depoorter_21

FullSizeRender

FullSizeRender_1

 

 

 

 

 

 

De vraag krijgen of ik ’t zie zitten nieuwe konfijten uit te testen bij Callas Confiture in Gent?
Daar moest ik niet over twijfelen. ’t zal wel zijn!
Ik regelde een babysit én telde af.

De nacht ervoor sliep ik niet. Ik zou Ella daar de schuld van kunnen geven. Maar eerlijkheidshalve was ik vooral te enthousiast om te slapen. (waardoor ik nu met kleine oogjes, een paar liter koffie en een onstopbare geeuwstroom achter mijn scherm ben gekropen)

Ik ben al jaar en dag fan van Karen, de Callas madam.
Eerst omdat ze een zalige B&B had. Die altijd volzet was en waar ik keer op keer op keer niet kon gaan logeren wegens te last minute.
Maar ik bleef fan. En volhardend (tot ik niet meer durfde bellen wegens te stalkerig).

Daarna werd ik fan van haar confituren. Die ondertussen big business zijn. Hou het maar in de gaten, ze verovert een dezer de wereld (of toch zeker Europa).
En terecht ook, het zijn zowat de enige winkel-confituurtjes die, naar mijn bescheiden mening, smaken zoals het hoort.

En nu, last but not least, ben ik simpelweg fan van haar.
Wat een fijne madam. Had ik gekund ik had haar meegenomen in een zakske, bij mij in de zetel gezet en nog een paar uur langer naar haar geluisterd.

Karen kreeg de vraag om 3 konfijten te maken voor de eindejaarsperiode. Zoals ze zelf vertelde was dat in eerste instantie minder haar ding. Maar in tweede instantie nam ze toch de uitdaging aan, om te bewijzen dat het gewoon beter kan dan wat je in de gemiddelde supermarkt vindt. En ze krijgt gelijk.
Haar konfijten zijn echt lekker, niet te zoet én ze geven je de goesting om er iets anders mee te doen dan te blijven vasthouden aan het klassieke.

FullSizeRender_2Bij mij geen rode uien konfijt meer uit de Delhaize maar wel deze van Callas Confiture. Lekker in al zijn eenvoud.
Wij maakten er trouwens een gerechtje mee met een stukje vis en mango. Om duimen en vingers bij af te  likken! Het recept vind je terug op de potjes zelf. Kopen dus. En probeer het zéker eens uit.

Haar veenbessenkonfijt verdween niet in een appel.
(alhoewel die daar ook goed voor zou dienen. Een kerstverslaafde als ik eist op ieder kerstdiner de gevulde appel, ook al past die dat jaar langs geen kanten ergens bij. Traditie is traditie. Punt. 😉 )
Wij toverden een hapje op tafel met erwtjes, de konfijt en rauwe zalm. Dat viel zo in de smaak dat het met kerst bij mij alvast op het menu zal verschijnen. (samen met die gevulde appel dus)

En mijn persoonlijke favoriet, de braambessen-laurier konfijt, aten wij met wat brood en een paar goeie kazen. Maar deze zou ik nog wel eens in een gebakje durven verwerken. Of met (veel) echte boter op een goed stuk brood zwieren. Of gewoon uitlepelen. Omdat het kan.

Heb ik je min of meer warm gemaakt om ook aan de slag te gaan?
De belangrijkste verkooppunten vind je hier: Callas Confiture

En dat lekkere hapje met erwtjes, veenbessenkonfijt en rauwe zalm?
Dat heb ik hier even voor je uitgeschreven.

FullSizeRender_1

 

3 Responses to Hoe verliefd kunt ge worden op confituurkes? Ferm verliefd, zo blijkt.

  1. Manon 5 november 2014 at 4:11 pm #

    Wat een leuke post! Dat ik jouw blog nog niet eerder ontdekt heb ;-). Heel vlot geschreven en euh dat van die appel met Kerstmis, I totally get it :-).

    • Marieke 5 november 2014 at 6:40 pm #

      Kerst zonder veenbes-appels is geen échte kerst!
      Blij dat ik een gelijkgezinde vond 🙂

Trackbacks/Pingbacks

  1. Weekmenu 8: eentje bomvol eten. (uit een ander zijn keuken) :) - Au Bain-Marieke - 9 november 2014

    […] Lekkere avond bij Callas Confiture. We maakten onder andere dit zalige hapje met […]

Geef een reactie