Hier zennik met de mosselen!

IMG_5923 IMG_5930IMG_5922

 

 

 

 

 

Of dat is toch waar ik al-tijd aan denk als ik het woord mosselen hoor: de familie Backeljau.
En dat is dus vrij vaak. Soms spoort het toch niet echt goed in mijn bovenkamer.
Maar daar meer over een andere keer :).

Op een oneindig regenachtige avond trok ik met mijn favoriete collega-bloggers Myriam van Hap & Tap en Annelies van Lieziepeasy richting Antwerpen voor een workshop mosselen in het nieuwe LoveFish.
Ondanks onze vroege aanzet vanaf “de parking” waren we onherroepelijk te laat in ” ’t Stad” :). File file file.
Toen we eindelijk, opgejaagd en een beetje gegeneerd, toekwamen stonden de anderen ons geduldig en blij op te wachten. Ik vermoed dat de wijn die ze in hun handen hadden daar voor iets tussenzat. Wij haalden in ieder geval opgelucht adem.

LoveFish is het concept van Jo Bussels. Chef van Radis Noir. Geen nieuweling in het vak dus, maar wél een jonge gast met een duidelijke visie en een groot talent inzake oneindig lekker eten.
Ik prees mezelf gelukkig, nam ook een glas wijn ter hand en kreeg een rondleiding in het restaurant en een mooie uitleg over dit nieuwe concept.
In LoveFish bestel én betaal je je eten bij aankomst. Je krijgt een soort strak houten bootje met een nummer mee. Je kiest een tafeltje, gaat zitten en wacht tot je gerecht voor je neus wordt gezet. Je drank haal je zelf af aan de bar. Wil je nog een extra fles wijn? Geen probleem! Je loopt gewoon nog even langs de kassa. Geen linnen op de tafel of zilveren bestek. Maar niet tegenstaande wél een leuk interieur met een bar langs de open keuken, ik vind dat altijd fijn. Ieder gerecht, klein of groot, wordt met de grootste zorg en vakkundigheid door een topteam bereid en staat in no time op tafel.
Fast food, met de F van fabulous ipv fat als je ’t mij vraagt.

IMG_5896 IMG_5899

 

 

 

 

 

 

IMG_5906

IMG_5915

 

 

 

 

 

 

Dit alles maakt LoveFish dus een perfecte plek voor een snelle lunch (bij mooi weer op het zalige terras!), voor een soepje tegen de honger, voor een 3 gangen menu of enkel voor een voor- of hoofdgerecht. Ideaal als je nog naar de film wilt of het theater. Of heel snel, voor je naar die vrienden moet die niet kunnen koken (erna is ook een optie) ;).  Iedere reden is goed genoeg om even bij LoveFish binnen te springen.

Maar over naar het waarom van ons bezoekje daar. Over naar de ster van de avond (naast Jo Bussels uiteraard): de enige echte Zeeuwse Mossel.

5x Zeeuwse mosselen zelfs. En 5x een foodorgasm.
Ik weet het, ik overdrijf al graag eens een (héél) klein beetje. Maar niet vandaag!
En het goede nieuws: drie van de vijf foodorgasm-receptjes deel ik met jullie.
De snelste uiteraard, want die horen hier ’t meeste thuis.

Zeeuwse mosselen met gerookt spek / rode ui / gekonfijte tomaat / basilicum
Zeeuwse mosselen met granny smith en gerookte paling
Zeeuwse mosselen met vanille / citroenmelisse / venkel

Als je mij zou vragen welke mijn favoriete is? Ik heb geen flauw idee.
Elk nieuw gerechtje was gewoon zo lekker dat ik met mijn vinger de laatste druppeltjes saus uit mijn bord haalde. Ze waren ook zo verschillend waardoor het onmogelijk was te kiezen. De recepten klinken misschien moeilijk  maar ze zijn het écht niet. Het proberen meer dan waard.

En als je geen zin hebt om ze zelf te maken, dan is er nog beter nieuws:
Ga ze gewoon proeven bij LoveFish zelf. Eens het mosselseizoen van start gaat staan ze ook daar op de kaart. Verover een plaatsje op hun terras in de zon, bestel die lekkere Flying Solo wijn en geniet van wat ze op tafel toveren. Slecht kiezen kan eigenlijk niet.

Het staat al met stip bij mijn to do’s voor komende zomer.
Misschien nu bij jou ook?

Overigens niet onbelangrijk: bij LoveFish zijn kinderen welkom!
De zaak straalt ondanks de strakheid iets gemoedelijk uit, op zo een manier dat geen kat zich aan jouw oogappel(s) zal storen (tenzij je ze echt niet de baas kan uiteraard. Maar dan blijf je beter altijd thuis 😉 ). Er is een kinderhoek en een kindermenu, dat met evenveel zorg wordt bereid als jouw eten. Voor een mama die “alles proeven, want niets lusten bestaat niet” hoog in het vaandel draagt klonk dit me in ieder geval als muziek in de oren. Is het goedkoop? Neen. Je eet er niet aan fast-food prijzen. Zit de prijs-kwaliteit goed? Zeer zeker. Maar ga je voor de happy deal dan krijg je 3 gangen voor 25 euro. En zeg nu zelf: dat is effectief géén geld voor een top fast-food restaurant.
LoveFish. I’m lovin’ it!

 

Love Fish
Godefriduskaai 12
2000 Antwerpen
Open 6/7 – gesloten op woensdag
lovefish.be

 

 

4 Responses to Hier zennik met de mosselen!

  1. Elke 9 april 2015 at 12:05 pm #

    En allemaal Paleo-proof, fijn zeg 🙂 Ik ga ze zeker testen als ’t mosselseizoen weer begint!

  2. Nele 14 april 2015 at 8:55 pm #

    Waarom staan je foto’s op hun zij? Toffe review – ik lust dat graag mosselen – maar dan zoals asperges slecht één maal per seizoen

    • Marieke 16 april 2015 at 11:05 am #

      Kijk je mobiel?
      Ik krijg dat niet geregeld dat die dan goed staan. Ik snap er niets van. Op de gewone site staan ze recht hoor 🙂

Geef een reactie