Een weekmenu, een give-away en bijna kerst!

fbbbeab4d287749cc48dc41718a90a16

Ho ho ho!

Het is bijna zover.
Kerst is nu écht nog maar een paar nachtjes slapen.
Op het menu dit jaar: gevulde kalkoen, appels met veenbessen, gestoofd witloof, gestoofde champignons en kroketjes.
Want kerst zonder kroketjes is als Samson zonder Gert. Vreselijk. 🙂
Kerst draait voor mij om nostalgie. Niets té vernieuwend als het even kan.
En daar hoort een klassiek menu bij.

Een voorgerecht laten we aan ons voorbijgaan. Wij gaan liever voor lekker lang aperitieven met heel veel hapjes…
Een lepelhapje met scampi, foie gras met peperkoek, eend en mango, hummus met crackers, kwarteleitjes met wasabi-mayo, rauwe zalm/erwtjes, gevulde bladerdeegjes, toast en paté,…

Als dessert zijn er lekkere artisanale koekjes (zoals bokkenpootjes, botercakejes, madeleines,…) en een kleine kerststronk met de obligate lelijke plastic figuurtjes en de roze suikerjezus. Zodat mijn zus en ik daar naar aloude gewoonte ruzie om kunnen maken.
Misschien not done aangezien de geest van Kerstmis vooral draait om vrede. Maar tradities zijn er om in ere te houden. 😉

Voor het zover is uiteraard eerst nog het weekmenu én een fijne give-away!

Deze week op het menu:

Overheerlijke, plakkerige, chocoladebrownie
Gegrilde vis en ratatouille
Scampi 
Pasta met tomatensaus en gegrilde halloumi

Give-Away!

Je kan nog tot woensdag 24 december deelnemen om een superdeluxe grillpan van Beka te winnen.
Veel hoef je er niet voor te doen en misschien ligt ze dan wel bij jou onder de kerstboom!
Jingle all the way, klik hier voor give-away 2!

Alvast heel erg fijne feesten gewenst!

0ea4c090a7d02792708ed9df2f0de229

 

No comments yet.

Geef een reactie