Een nieuw jaar, een nieuwe start én een give-away!

IMG_4373

Het was me het jaar wel, 2015.
De bouwstress werd ons even teveel. We waren meer ziek dan gezond, en het lief belandde daarbovenop nog eens met spoed in het ziekenhuis. We zijn dus blij dat het jaar voorbij is. Dat we het nieuwe jaar kunnen starten in ons nieuwe huis.
Zonder (al te veel) microbes en met een pak minder stress. Met de volle goesting om er ook op kookvlak weer in te vliegen.
Weight Watchers is opnieuw mijn bondgenoot. Hoofdzakelijk om recht te trekken wat de voorbije maanden serieus scheef liep. Terug wat vat hebben op mijn eetgewoontes voelt verdomd goed en hopelijk weerspiegelt zich dat ook in een wat lager cijfer op de weegschaal. 😉

Een nieuwe start dus. Geen beter moment voor een hele leuke give-away als je ’t mij vraagt!

Vorig jaar mocht ik van Beka Cookware al een zalige grillpan weggeven en dit jaar mag ik iemand heel erg blij maken met een mooie wokpan!

IMG_4490

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoe kan je deze pan winnen?

  1. Like de FB pagina van Beka.
  2. Like de FB pagina van Au Bain Marieke
  3. Deel deze link op jouw facebook (openbaar!).
  4. En vertel me in een reactie hier of op facebook wat jouw favoriete winter-wok-gerecht is.

Op zondag 24 januari maak ik de winnaar van deze mooie wok bekend!

IMG_4493
Ik dook de voorbije weken uiteraard ook mijn splinternieuwe keuken in en zette het eerste recept van 2016 online. En wat voor eentje!
Deze superlekkere zeebaars werd gestoomd in de wok.
Geen fancy stoommachine nodig en het hele gerecht is klaar in 15 minuten. Een recept van de goddelijke Nigella Lawson, uit haar splinternieuwe boek (eveneens een aanrader om jezelf in het nieuwe jaar te trakteren). 🙂

Smakelijk en succes!

IMG_4489

 

, ,

13 Responses to Een nieuw jaar, een nieuwe start én een give-away!

  1. anne marie janssens 10 januari 2016 at 4:19 pm #

    Hoi hups hoi!

    Omdat ik een voorstander ben om ook de vergeten groenten in de kijker te zetten. En dat kikkererwten zeer gezond voor ons zijn kies ik voor ‘Winterwok met kikkererwten, pastinaak, raap en champignons. De smaak wordt in deze wok aangescherpt door komijn en pikante olijfolie met rode chili. Lekker, lekker en ……………… nogmaals lekker!

    Geniet van het leven en al het lekker eten,
    Anne Marie J.

    • Marieke 10 januari 2016 at 7:32 pm #

      Mmm! klinkt inderdaad lekker! Ik krijg er honger van 🙂

  2. Misses Peacock 10 januari 2016 at 8:46 pm #

    Mijn favoriete (winter)wokgerecht kan je als ontbijt of als dessert eten. Ik lust het graag als ontbijt. Appelen en peren in schijfjes snijden en besprekelen met citroensap. Roerbakken in de wok met een beetje boter. Bruine suiker naar keuze toevoegen (of stevia) Kaneel, (eventueel) rozijnen en een beetje appelsap of water toevoegen en laten sudderen zodat het fruit zacht wordt. Serveren met gehakte walnoten. Lekkerrrr… De wok zou van pas komen want de mijne is juist kapot… 😉

  3. ohladybake 11 januari 2016 at 1:19 pm #

    blij te lezen dat het nu toch wel beter gaat!
    en ik blijf uitkijken naar je blogjes want ik lees ze super graag.
    liefs

  4. Melissa 11 januari 2016 at 3:27 pm #

    Mijn wok gerechtje is zo simpel of iets..
    Kipblokjes, wokgroentjes en dan bami goreng erbij.. en normaal giet ik door ook nog eens wat room met pesto door 🙂
    Totaal niet “light”, maar dit valt altijd in de smaak 🙂

  5. Debbie 23 januari 2016 at 10:14 am #

    Geef mij maar pure comfortfood!! Wokmie met scampi’s, pittige curry en kokosmelk…. Hemels lekker op een koude winterdag! 🙂 Ik kook nog steeds met een eenvoudige wokpan uit de supermarkt, dus deze kwaliteitsvolle pan van Beka is méér dan welkom hoor!!

  6. Ann De Wilde 23 januari 2016 at 3:02 pm #

    Wij zijn fervente vegetariërs, dus geef mij maar een vegetarisch wokgerecht: quorn, pijpajuin, verse ananas en zoetzure saus….. Supergemakkelijk, heel snel klaar en erg lekker!

  7. Elke 23 januari 2016 at 9:37 pm #

    Kip, champignons, courgette, paprika, prei, sojascheuten, ketchapsaus en rijst uiteraard…. En je hebt al een heerlijk gerechtje!

  8. Maria 23 januari 2016 at 10:37 pm #

    Tijdens de week wokken wij heel vaak! Het is snel klaar, je hebt weinig afwas en de groentjes bevatten meer vitaminen (dan als je ze zou koken). Mijn favoriete wokgerecht is runderreepjes met gewokte wintergroenten!

  9. Elke 23 januari 2016 at 10:45 pm #

    Kip, wortel, paprika, champignons, prei, courgette, ‘ketchap’saus en rijst uiteraard…
    En je hebt m’n favo wok!

  10. Lilly 12 april 2016 at 9:44 am #

    Ik hou echt super erg van wokken! Uiteten gaan is ook echt een van mijn favoriete dingen. Laatst hebben we onwijs lekker gegeten bij Restaurant de Borgh. Ik had een salade en zat er echt goed vol van.. Heerlijk!

Geef een reactie